top of page

Koçluk Eğitimi Fiyatları



Bulunduğumuz zaman içinde hizmet veren birçok kurum, eğitimini değil de verdiği sertifikayı ön plana çıkarmaktadır. Bizim eğitimlerimiz birçok “üst kurum” tarafından akredite olmasına rağmen bunu söylüyoruz. Sertifikanın bazı merciler tarafından onaylanmış olması elbette güzel bir şey, ancak koçluk 2013 yılında meslek olarak tanındı ve sertifikalar ile ilgili süreç farklı işliyor. Yakın bir gelecekte nereden sertifikalı olursanız olun, sınava girerek, resmi bir sertifika almanız gerekecek. Bu yüzden alacağınız sertifika değil, eğitim önemlidir.


99 TL’den 9.000 Avro’ya kadar hatta daha pahalı koçluk eğitimleri olduğunu görmekteyiz.


Fiyat algısı tamamen pazar ile alakalı bir durumdur. Mesela, Türk gıda kodeksine ve mevzuatlara uygun bir ürünü, çok mağazalı marketlerde 10 liraya alabiliyorken, farklı bir biçimde ambalajlanmış, etiketlenmiş olanını 99 liraya da alabilirsiniz. İkisinin arasında sizce fiyat/değer oranı o kadar yüksek midir? Sadece belli ürünlerde değil, her üründe, çok farklı fiyatlar görebilirsiniz. Birisi de çıkıp size yarım litresi 3 liradan ürünü verebileceğini söyleyebilir. Siz bu ürüne güvenip kullanabilir misiniz?


Koçluk eğitimine de bu şekilde bakabiliriz. Eğitim fiyatlarını araştırırken 30-40 kata varan fiyatlar göreceksiniz. Fiyat dengesini, bir kenara bırakalım. Amacımız iyi bir yaşam koçu olmaksa, nelere bakmamız gerektiğini bilmelisiniz.


Tüm dünyada hizmetler ve eğitimler, açık kaynak kodlu yazılımlara, daha uygun ve şeffaf süreçlere doğru bir dönüşüm içindedir. Biz de kurum olarak bu dönüşüme önem veriyor ve tüm süreçleri şeffaflaştırmak için uğraşıyoruz.


Koçluk eğitiminin fiyatını belirleyen faktörler nelerdir?

  • Eğitmen maliyeti: Saati ortalama 100 TL (12 kişilik sınıfta kişi başı)

  • Salon ve ikram maliyeti (Saati ortamala kişi başı 20 TL)

  • Basılı materyal maliyeti (Ortalama 100 TL)

  • Mentör maliyeti (Saati 450 TL (ortalama 4 saat))

  • Sertifikasyon (250-5000 arası)

  • Ulaşım, konaklama, iş gücü kaybı gibi konular tamamen kişiye özel maliyetler olduğundan, eğitim fiyatına yansımasa da, bu maliyetleri de yüklenmekteyiz.

Yukarıdaki basit hesaptan yola çıkarak, 120 saatlik bir yüz yüze eğitimin, maliyeti yaklaşık 15.000 TL’den aşağı olamaz. Maliyeti düşürmek için izlenecek yollar, sınıfların kalabalık olması ve mentörlüğün olmaması olduğu, sanırım herkesin uygulayabileceği bir yöntemdir. Ancak mentörlük olmadan, kalabalık sınıflarda öğrenmek ve uygulayıcı olmak neredeyse imkânsızdır.


İyi Bir yaşam koçluğu eğitiminde olması gerekenler

  • İyi bir yaşam koçu olmanız için iyi bir mentörünüzün olması gerekir?

  • İyi bir yaşam koçu olmanız için, eğitiminizin en az 120 saatlik bir sürecin tamamlanması gerekmektedir. (Kendi bilinçaltı serüvenimiz ve kassal öğrenmenin gerçekleşmesi için bu gerekli.)

  • İyi bir yaşam koçu olmanız için eğitimin sürekli olması gerekir. (En az bir ay boyunca etkileşimli bir eğitim.)

  • İyi bir yaşam koçu olmanız için, derslerin günde 2-3 saatten fazla olmaması gerekir. (Daha fazlasına odaklanmak mümkün değildir.)

  • İyi bir yaşam koçu olmanız için, bol bol uygulama yapmanız ve bu uygulamalardaki eksiklerinizin hemen görülmesi ve giderilmesi gerekir.

  • İyi bir yaşam koçluğu eğitiminin interaktif olması gerekir. (Video izleyerek ya da, metin okuyarak uzman olunmaz! Öyle olsa kişisel gelişim kitabı okuyan milyonlar hemen gelişirdi.)

  • İyi bir yaşam koçu olmanız için, eğitim bittikten sonra da sorularınızı sorabileceğiniz bir uzman desteği olmalı.


Online koçluk eğitiminde nelere dikkat edilmeli

  • Eğitimi alma sebebinize göre değişecektir. Amacınız, koçluğu öğrenmek ve koç yaklaşımını tanımak ise, video eğitimler bu farkındalığı size verecektir. Fazla para ödeyerek uygulamalı eğitimlere kaydolmanıza gerek yoktur.

  • Ancak eğitimi alma sebebiniz, yaşam koçu olmak ve bunu hayatınızda kullanmak, liderlik, farkındalık, yönetim ve organizasyonel yeteneğinizi artırmak ise, mutlaka uygulamalı bir eğitim almalısınız.

Aslında yukarıdaki maddeleri daha da artırabiliriz ancak, bu maddeleri sağlayan eğitim iyi bir eğitimdir. Eğitime yapacağınız yatırım mutlaka size faydası olacaktır ancak bunları sağlayan eğitimi nerede bulursanız bulun mutlaka alın.


30 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


hediye-karti.png

Sevdiklerini Mutlu Etmenin

Şimdi Tam Zamanı

İhtiyacın Olan Şey

Kendine Bir İyilik Yapmak

bottom of page