top of page

Eşzamanlı İki Ses Erke Sıklığı

Eşzamanlı İki Ses Erke Sıklığı (Binaural Isochronic Energy Frequency) Nedir?





İsochronic Ne demektir?


Aynı zamanda oluşan veya aynı zaman süresince devam eden; eşzamanlı; izokronik. (Tıp Terimleri Sözlüğü) 


Binaural Ne Demektir?

  • Bu ses teknolojisi, beyni etkilemek için yakın frekanslı sesleri eşleştirir.

  • Bu kayıt tekniği, iki yakın ton ve üçüncü bir hayalet ton üretmek için frekanstaki küçük farklılıkları kullanır.


Daha iyi hissetme arayışında, insanların zihinlerini yumuşatmak için "binaural vuruşlar" adı verilen bir ses teknolojisi kullanılıyor.


Bu sofistike kayıt tekniği, iki yakın ton ve üçüncü bir hayalet ton üretmek için frekanstaki küçük farklılıkları kullanıyor.


Araştırmacılar ve denekler, sonuçların, beyinlerini derinden etkilediğini ve onlarca yıllık kullanım ve çalışma ile sonuçlandığını söylüyor. Şimdi, sıradan insanlar üzerinde yapılan büyük bir araştırma, kaç kişinin binaural vuruşları bir terapi biçimi veya hatta bir sarhoş edici olarak denediğini gösteriyor.


Binaural Ne Demektir?


Binaural vuruşları anlamak için, sesin bazı temellerini ortaya koymamız gerekir. "Binaural" terimi "iki ses" anlamına gelir ve "ritimler" olmadan çift kulaklı kayıt, dinleyicinin müzisyenler tarafından tamamen çevrelendiğini hissettiği bir tür stereo kayıt anlamına gelir. (Pearl Jam , 2000 yılındaki Binaural albümündeki bazı şarkılar için kullanmıştır .)


Binaural vuruşlarda, dinleyici, frekansı birbirine yakın iki sesle dinler, yani sesi oluşturan dalgaların boyutu ve tekrarı benzerdir.


Binaural atımlar genellikle 1.000 Hertz'in altındadır ve bu, ortalama insan işitmesinin düşük aralığındadır. Referans olarak, günlük sesler 250 ila yaklaşık 6.000 Hertz arasında değişir. Kulaklık üreticisi Nuheara, düşük ve yüksek frekanslı sesleri çok tanınabilir bir karşılaştırmaya ayırır: İngiliz alfabesinin farklı harfleri: “F”, “S” ve “-Th” sesleri gibi bazı harfler ağzın çok daha küçük bir kısmından geçen havayı kullanır ve frekansları daha yüksektir. “U”, “J” ve “Z” gibi diğer harfler ağzın ve boğazın daha büyük bir bölümünü kullanır ve daha düşük frekanslı sesler üretir.


Binaural vuruşlarda, bu düşük frekanslı sesler, aralarında küçük bir farkla bir çift kulaklığın her iki tarafına iletilir - belki bir tarafta 400 Hertz ve diğer tarafta 440 Hertz. Daha sonra beyin, iki kulağın işittikleri arasındaki farkı temsil eden ayrı bir 40 Hertz sesi izole ederek bu küçük farkı anlamlandırmaya çalışır.


Binaural Vuruşlar Ruh Halinizi Nasıl Etkiler?


Anesthesia dergisinde Temmuz 2005'te yayınlanan bir makalede araştırmacılar, binaural vuruş modellerini beş kategoriye ayırdılar. Delta en düşük frekans farkıdır, sadece 0,5 ila 4 Hertz. Sonraki teta, 4 ile 7 Hertz arasında. Alfa vuruşları 7 ila 13 Hertz arasındadır ve beta 13 ila 30 Hertz arasındadır. Son olarak, gama 30 ila 50 Hertz arasındaki sesleri içerir. Delta binaural atımlar, örneğin insanların daha derin uyumasına yardımcı olabilirken, beta atımları insanların daha uyanık kalmasına yardımcı olabilir.


Uyuşturucu ve Alkol İnceleme dergisinde yayınlanan yeni araştırmada, bilim insanları, dünya çapında bir kullanım temeli oluşturmak için bir çalışma başlattılar. “Bu makale, somutlaşmış ve psikolojik durumlardaki değişiklikleri ortaya çıkarmak için binaural vuruşları dinleme olgusunun varlığını ortaya koyuyor” diye yazıyorlar.


Araştırmanın bir parçası olarak, Global Drug Survey ve Londra merkezli bağımsız araştırma şirketi 22 farklı ülkede (11 dilde) insanlara ulaştı ve toplamda yaklaşık 31.000 kişi yanıt verdi. Anket sonuçları, ankete katılanların yüzde 5,3'ünün (anketi tamamlayan 1.600'den fazla kişinin) tek başına, diğer ilaçlar veya tedavilerle birlikte binaural vuruşları kullandığını bildirdi.


Araştırmacılar raporda: “Katılımcılar yaygın olarak 'rahatlamak veya uykuya dalmak' (yüzde 72,2) ve 'ruh halimi değiştirmek' için (yüzde 34,7) iki kulaklı vuruşları kullanırken, yüzde 11,7'si 'diğer ilaçlara benzer bir etki elde etmeye' çalıştıklarını bildirdi” dedi.


Binaural Vuruşlara Ulaşabilirsiniz


Çoğu kişi, uykuyu teşvik eden veya kaygıyı azaltan içeriği -çift kulaklı vuruşları-çeşitli sitelerde arıyor. Birçok okun (meditasyon) ve ninni içeren çok sayıda popüler "uyku ilacı" türü kayıt var.


Araştırmacılar, "Bu fenomenin yalnızca varlığı, ilaçların gerçekte ne olduğu hakkında geniş çapta kabul gören varsayımlara meydan okuyor" diye yazıyor.


Gerçekten de insanlar, yüzlerce yıldır, düdük çalan gongları veya birleşik ilahinin alçak seslerini kullanarak okunlamışlar (meditasyon yapmışlar)dır. Sesin beynimizi nasıl etkilediğini biraz daha derinlemesine incelemenin zamanı gelmiş olabilir.

54 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Ametist

hediye-karti.png

Sevdiklerini Mutlu Etmenin

Şimdi Tam Zamanı

İhtiyacın Olan Şey

Kendine Bir İyilik Yapmak

bottom of page