top of page

Doğal Taşlar

DEĞERLİ TAŞLAR



Doğal Taş Nedir?


Yerkabuğunda çevresel faktörlerin etkisiyle meydana gelen, oluşumunda insan müdahalesinin bulunmadığı taşlara ‘doğal taş’ adı verilir. Asırlardan beri dînî ritüellerde ve tıp uygulamalarında kullanılan bu taşlar, ayrıca meditatif amaçlı tercih edilir.


Kombinlere şıklık katan doğal taşlar, estetik görünümü iyileştirerek güzelliği ön plana çıkarır. Bulunduğu ortama pozitif enerji vererek negatif enerjileri uzaklaştırdığına inanılan taşlar, söz konusu etkilerinden dolayı dekoratif olarak da rağbet görür.



Doğal Taşlar Nasıl Oluşur?


En eski inşaat ve ziynet malzemesi olarak tanımlayabileceğimiz doğal taşlar, mimarlığın ve sanatın temelidir. Bu taşların oluşum süreci yüksek basınç ve ısının birleşimine (metamorfizma olayına) dayanır.


Doğal taşların her biri, milyonlarca yıllık bir süre zarfında meydana gelmiştir. Minerallerin buluşmasıyla kayaçlar ortaya çıkmış, bunlar ise doğal taşları oluşturmuştur.


Bu itibarla, taşların oluşum sürecinde rol oynayan diğer bazı faktörler şu şekildedir:

  1. Oksitlenme,

  2. Magmatik hareketler,

  3. Denizlerin kuruması,

  4. Nem,

  5. Sıcak soğuk tepkimeleri.



Doğal Taşların Özellikleri Nelerdir?


Çeşidine göre doğal taşların özellikleri değişkenlik arz eder. Bu ürünleri birbirinden ayıran başlıca faktörler şöyle sıralanabilir:

  1. Direnç (Sertlik değeri),

  2. Kırılganlık,

  3. Kristal yapısı,

  4. Saydamlık,

  5. Taşın formu, dokusu ve kimyasal nitelikleri,

  6. Işık geçirgenliği ve ışığı yansıtma kabiliyeti,

  7. Parlaklık,

  8. İçerdiği elementler, mineraller,

  9. Barındırdığı kusurlar,

  10. Hangi kayaçlarda oluştuğu, oluşum şekli,

  11. Nerelerde bulunduğu (Yaygın olduğu bölgeler),

  12. Özgül ağırlık,

  13. Uyumlu olduğu çakralar ve burçlar vb.



Doğal Taşların Enerjileri ve Etkileri


Doğal taşlar ve özellikleri, rahatsızlıklarına alternatif yollardan çare arayanlar için merak konusudur. Güzellik ve dekorasyon gibi sektörlerin de ilgi odağında yer alan doğal taşlar, yüzyıllardan beri fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal faydalara kavuşmak için kullanılır.


Doğal taşların kendilerine has titreşim ve frekansları vardır. Bu nedenle vücudumuzda bazı olumlu ya da olumsuz birçok etkide bulunurlar. İçerdikleri mineral ve kimyasal yapı sebebi ile her birinin vücuda etkileri farklıdır. Hangi taşın ne faydası olduğunu merak ediyorsanız Değerli Taşlar Listesi sayfasını ziyaret edebilirisiniz. Burada sitemizdeki tüm taşların listesini, faydalarını, künyelerini bulabilirsiniz.

Doğal taşların ayrıca burçlar ve çarkalar üzerinde de etkileri bulunuyor.



Doğal Taşların Kullanımı


Doğal taşların kullanımı antik çağlardan çok daha öncesine dayanıyor. Eski çağlardan bu yana şifa verici, enerji dengeleyici, koruyucu olarak kullanılmışlar.



Etkilerinden faydalanmak istediğiniz doğal taşları nasıl kullanmalısınız?


Taşları nasıl kullanacağınız konusu aslında taşları ne amaçla kullanacağınıza bağlı.

  • Takı Olarak & Bireysel Olarak Etkileşim

Doğal taşlardan yapılmış takılar (bileklik, kolye, yüzük) takmak taş ile sürekli birlikte olmamızı sağlar. Bu aşamada dikkat etmemiz gereken en önemli şey taşın tene temas etmesidir. Doğal Taş tesbihlerde bu alanda faydaları olabilmektedirler.

Doğal taşlar enerji yüklüdür ve doğru kullanıldığında fayda sağlayacaktır. Hislerimizi, düşüncelerimizi etkileyebildiği gibi fiziksel olarak da etkileri vardır. Takı olarak kullandığımız, bireysel olarak etkileşimde bulunduğumuz taşa başka birinin temas etmemesi önemlidir. Enerjinin karışmasına ve kirlenmesine sebep olur.

  • Cüzdan ya da Çantada Taşımak

Üzerinizde taşıyamadığınız taşları yanınızda bulundurmak istediğinizde bu yöntemi kullanabilirsiniz. Ayrıca bolluk bereket için etkili olan doğal taşları da çantanızın ya da cüzdanınızın bir köşesinde bulundurmanızda fayda var.

  • Çarkları Etkinleştirme ve Açma

Bedenimizdeki enerji çarklarımızı harekete geçirmek, enerjimizi yüksek tutmak, negatif enerjilerden korunarak gün boyu olumlu olmak… Bunlar için en güzel yöntem doğal taşlardır. Her sabah çark taşlarınız ile uygun çarkın üzerine uygun taşı koyarak meditasyon yapabilirsiniz. Ek olarak huzurlu bir meditasyon müziği ve aromatik yağlardan ya da tütsülerden destek alabilirsiniz.

  • Oda Ofis gibi Ortamlarda Bulundurmak

Bu yöntem çoğunlukla ortamın enerjisini olumlamak için kullanılır. Evin bir köşesine (yatak odası ya da oturma odası olabilir) ya da ofisteki masamıza taşlarımızı yerleştirebiliriz. Doğal taşımızı etkisine göre seçerek daha faydalı olmasını sağlayabiliriz. Örneğin bilgisayar yanına radyasyonu alıcı bir taş, ya da odaklanmayı kolaylaştırıcı bir taş koyarsanız daha verimli çalışırsınız.



Doğal Taşların Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?


Doğal taş alırken hepimizin aklına takılıyor. Bu taşın gerçek mi sahte mi olduğunu nasıl anlarım? Maalesef piyasada çok fazla sahte taş bulunuyor. Bunların bazıları taş olmayan sentetik malzemelerden üretiliyor, bazıları ise daha düşük maliyetli taşların boyanması ile piyasaya sürülüyor. Doğal taşların gerçek yani orijinal olup olmadığını net bir şekilde anlamak için kimyasal analiz yapılması gerekir. Eğer taş uzmanı değilseniz bir taşın kesin olarak gerçekliğini anlamak çıplak gözle çok zor. Ancak bir taş alırken dikkat edebileceğiniz birkaç püf noktası olabilir;

  • Taş diğer malzemelere göre daha ağır ve soğuktur.

  • Birçok doğal taş içerisinde damarları çatlaklar, doğal kırıklar barındırır.

  • Gerçek taşa ateş tutulduğunda yanmaz. (Bu seçenekler kehribar, inci gibi organik doğal taşlar için geçerli değildir.)


21 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


hediye-karti.png

Sevdiklerini Mutlu Etmenin

Şimdi Tam Zamanı

İhtiyacın Olan Şey

Kendine Bir İyilik Yapmak

bottom of page